laupäev, 17. august 2013

Rabarberikrõbedik

Ei ole ikka ma nii hoolas blogija kui võiks. Rabarberikrõbedikku tegin juba ammu, kuid polnud mahti retsepti siia üles kirjutada. Nüüd vihmasel augustipäeval parandan oma vea.

Rabarberikrõbedik ehk rhubarb crumble 

0,5 kg rabarbereid
100 g suhkrut

Puru:

100 g nisujahu
100 g külma võid
80 g kaerahelbeid
100 g suhkrut

Koorida ja tükeldada rabarberi ning segada suhkruga. Võib ka rohkem suhkrut kasutada kui 100 grammi. Mulle maitseb hapum lihtsalt :) Segu panna vormi põhja.
Kate: kõik koostisosad näppida või hakkida puruks. Kuna kaerahelbeid ei leidnud, siis kasutasin viie vilja pudruhelbeid ja need sobisid ka sinna nagu valatult. Puru panna rabarberisegu peale ning 180-kraadises ahjus küpsetada pool tundi või vaadata silma järgi kuni puru on kuldne ja krõbe ning rabarber pehme.

Süüa maitsepärase lisandiga (jäätis, vahukoor vms) või niisama - igat pidi viib keele alla :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar