neljapäev, 26. detsember 2013

Napoleoni kook

Kõige parem kook maailmas on Napoleoni kook. Ja loomulikult ilma moosita! Mulle meeldib kõige rohkem küll võikreemiga, kuid sel korral proovisin keedukreemiga. Nüüd tean, et sidrunit enam ei lisa, kuid vähemalt teistele maitses ka sidruniga :)

Tainas:
250 grammi võid
250 grammi hapukoort
350 grammi jahu

Kreem:
1 liiter piima
300 grammi suhkrut
4 sl jahu
4 muna
200 grammi võid
Maitse järgi: vaniljesuhkrut, brändit, sidrunikoort/mahla vms.

Valmistamine:
Sulatada või ja segada jahu ja hapukoorega taignaks. Jagada see kaheksaks tükiks ning rullida paberõhukeseks ja küpsetada 220 kraadi juures kuldpruuniks (umbes 10 minutit võtab ühe lehe küpsetamine).

Kreemi keetmine: 800 ml piima segada suhkru ja võiga ning lasta keema. Järelejäänud 200 ml piima sisse segada muna, jahu ja soovi korral lisad (brändi, sidrun vms). Segu valada keeva piima sisse ning madalal tulel pidevalt segades kuumutada kuni kreem läheb paksuks (selline paksem hapukoore-laadne). Kreem ja plaadid jahutada ning kihiti koogiks kokku panna. Enne söömist lasta seista minimaalselt 3 tundi. Soovi korral võib muidugi ka moosi või marju panna mõne kihi vahele.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar